Dušené kuřecí maso s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Květák
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 520.2 mg
  • Vláknina 2375.6 mg
  • Vitamín A 2375.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě zhruba patnáct minut. Na 10 gramech oleje restujeme osolená kuřecí prsa asi pět minut. Poté je podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dvacet pět minut dusíme.

  • 2

    Uvařený květák vyjmeme z vody a necháme okapat. Vývar z květáku necháme vychladit.

  • 3

    Na zbylém oleji orestujeme mouku do růžova, zředíme vychladlým vývarem z květáku, rozšleháme, aby se nedělaly hrudky, a dobře provaříme deset minut. Do omáčky vložíme uvařený květák, podušené maso, přidáme muškátový květ, mírně provaříme a hned podáváme.

  • 4

    Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu