Kuřecí maso dušené se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 2 g Sůl
  • 10 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 0.26 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 80.2 mg
  • Draslík 711.6 mg
  • Vláknina 7100 mg
  • Vitamín A 7100 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa propláchneme pod tekoucí vodou, usušíme je a nakrájíme na tenké nudličky. K nakrájenému masu přimícháme solamyl, cukr, olej, a vodu a směs ochutíme solí. Směs důkladně promícháme a orestujeme v hlubším hrnci. Pak nakrájíme nahrubo zelí a cibuli a přidáme k orestovanému masu a směs dusíme do změknutí. Jako přílohu servírujeme k tomuto pokrmu bezlepkový chléb.

Komentáře k receptu