Králík v citronové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 1200 g Králík
  • 50 g Olej rostlinný
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Citrony
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 673.5 mg
  • Vláknina 4768.8 mg
  • Vitamín A 4768.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

  • 2

    Ve 250 ml vody rozvaříme kostku Masoxu, jeden citron nakrájíme na plátky, ze dvou dalších citronů vymačkáme šťávu.

  • 3

    Porce králíka vložíme do marinády, namíchané ze šťávy dvou citronů a 20 gramů oleje. Pod fólií vložíme do chladničky a občas je v marinádě obrátíme.

  • 4

    Po dvou hodinách v hlubším rendlíku na zbylém oleji orestujeme okapané porce králíka ze všech stran. Následně je posypeme šafránem, přilijeme marinádu a 250 ml vývaru z Masoxu. Pod poklicí maso dusíme. Když je téměř měkké, odstavíme rendlík z ohně a vmícháme citron, nakrájený na drobné plátky.

  • 5

    Králíka vložíme do předehřáté mísy, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu