Čočka na sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čočka jedlá
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 15.8 mg
  • Draslík 801.2 mg
  • Vláknina 46849.8 mg
  • Vitamín A 46849.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přebereme, namočíme a uvaříme jako čočku v bešamelu.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na sádle.

  • 3

    Osmaženou cibulí omastíme čočku. Osolíme, opepříme a zakapeme octem.

  • 4

    Podáváme s rozškvařenými kostičkami slaniny a jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu