Pečená perlička v hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Perlička
  • 150 ml Sherry brandy
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 627.1 mg
  • Vláknina 189.8 mg
  • Vitamín A 189.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm omytá a kůže zbavená prsíčka z perliček (nebo naporcované perličky).

  • 2

    Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou, musí vytékat čirá šťáva. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odpočinout.

  • 3

    V kastrůlku svaříme sherry na polovinu objemu. Přilijeme vývar, znovu odvaříme a přilijeme smetanu. Omáčku povaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Nakonec do omáčky zašleháme hořčici a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu