Žampiony pečené na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 455.1 mg
  • Vláknina 5099.8 mg
  • Vitamín A 5099.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stejně velké žampiony očistíme, omyjeme a u hlavičky odkrojíme nožku. Osolíme, opepříme, pokapeme citronem a protáhneme olejem.

  • 2

    Žampiony opečeme na roštu.

  • 3

    Podáváme s bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu