Žampiony zapečené s čerstvým špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Olej olivový
  • 110 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 12 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Česnek
  • 12 g Česnek
  • 800 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Sýr Gorgonzola
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 140 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Balsamico ocet
  • 15 g Rukola
  • 24 g Oříšky piniové
  • 200 g Olej olivový extra panenský
  • 5 ks Bageta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1187 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 425.4 mg
  • Vláknina 5583.5 mg
  • Vitamín A 5583.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlavičky žampionů oloupeme, osolíme a krátce zprudka opečeme tak, aby byly zvenku opečené, ale uvnitř zůstaly syrové. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy čerstvého špenátu opereme a s plátky česneku krátce podusíme na 60 ml olivového oleje. Dobře scedíme všechnu vodu, přebytečnou tekutinu případně vysušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Podušeným špenátem naplníme hlavičky žampionů, které přikryjeme plátkem sýru gorgonzola a dáme přibližně na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C.

  • 2

    Polovinu špenátového chleba Ambiente položíme na oprané a osušené čerstvé lístky rukoly a vše pokapeme toskánským olivovým olejem a balsamicovým octem Vecchio.

  • 3

    Špenátový chléb Ambiente: Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezáno, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme.

  • 4

    Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova.

Komentáře k receptu