Rukolový salát s uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rukola
  • 400 g Losos uzený
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 715.9 mg
  • Vláknina 4129.8 mg
  • Vitamín A 4129.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Piniová semena opražíme na suché pánvi.

  • 2

    Ocet smícháme s olejem a javorovým sirupem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Přidáme zrnka pepře a zastříkáme citronovou šťávou. Lososa naložíme do připravené marinády a necháme 1 hodinu marinovat.

  • 3

    Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na talíře rozdělíme rukolu, na ni dáme rybu a zakápneme marinádou.

Komentáře k receptu