Těstovinový salát s tuňákem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 425 g Tuňák v oleji
  • 80 g Olivy černé
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 60 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 258.1 mg
  • Draslík 614 mg
  • Vláknina 8579.7 mg
  • Vitamín A 8579.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Promícháme je s nakrájenými fazolkami, na nudličky nakrájenými paprikami a jarními cibulkami.

  • 3

    Z tuňáka slijeme olej a maso vidličkou rozmačkáme. Olej smícháme s rostlinným olejem, octem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a cukrem.

  • 4

    Těstoviny upravíme do mísy, navrch naneseme tuňáka, rozkrojená uvařená vejce, na osminky nakrájená rajčata, kolečka okurky a olivy, dozdobíme lístky bazalky, pokapeme zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu