Omáčka kaparová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 109.7 mg
  • Vláknina 1459.4 mg
  • Vitamín A 1459.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a kaparů připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a necháme dobře povařit.

  • 2

    Nakonec přilijeme hladce rozmíchanou kyselou smetanu a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu