Kaparová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 205.6 mg
  • Vláknina 1595.8 mg
  • Vitamín A 1595.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nasekáme a na rozehřátém másle podusíme. Kapary necháme okapat a přidáme k cibuli. Přilijeme vinný ocet, vývar a zvolna asi 20min provaříme.

  • 2

    Přimícháme nasekané bylinky, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k masu.

Komentáře k receptu