Sardinky v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Citrony
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 400 g Sardinka obecná
  • 15 g Sůl
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 25 g Želatina
  • 200 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1632 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 143.8 mg
  • Vláknina 5445 mg
  • Vitamín A 5445 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky vykucháme, odřízneme hlavy, opatrně vyjmeme páteř a filátka rozložíme na vál. Na každé filátko nasypeme trochu posekaného kopru a zabalíme do závitku. Zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku, podlijeme osoleným rybím vývarem a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.

  • 2

    Závitky rozdělíme do aspikových formiček, na každé položíme plátek citronu, ve vývaru v pekáčku uvaříme želatinové plátky podle návodu a zalijeme závitky. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu