Vepřové nožičky v rosolu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2570 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 176 mg
- Draslík 151 mg
- Vláknina 1441.5 mg
- Vitamín A 1441.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové nožičky dobře očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Po chvíli se vytvoří pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme zvolna hodinu a půl. Nožičky vyjmeme, obereme od kosti, maso nakrájíme nahrubo, vrátíme do vývaru a povaříme 10 minut. 
- 
                                2Vývar scedíme, sebereme tuk, maso vložíme do formiček, do vývaru přisypeme želatinu, uvaříme podle návodu na obalu a maso ve formičkách zalijeme. Necháme vychladnout. 
- 
                                3Podáváme s chlebem a kyselými okurkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        