Jarní polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Pórek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 491.8 mg
  • Vláknina 11216 mg
  • Vitamín A 11216 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, pokrájíme na kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, osolíme.

  • 2

    Připravíme si jíšku z mouky a másla. Zalijeme ji studenou vodou a rozšleháme. Vlijeme do polévky, povaříme a nakonec přidáme pórek nakrájený na kolečka.

Komentáře k receptu