Jarní bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Brambory
  • 1 g Hrášek
  • 20 g Kedlubna
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mléko polotučné
  • 20 g Mrkev kořen
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 371.1 mg
  • Vláknina 5223 mg
  • Vitamín A 5223 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě a scedíme. Rozmícháme je na kaši a zředíme horkým mlékem a vodou z brambor.

  • 2

    Přidáme zvlášť podušenou, jemně nakrájenou zeleninu a ještě povaříme.

  • 3

    Hotovou polévku zjemníme kouskem másla a přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu