Fazolová polévka s bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1007 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 169.5 mg
 - Vláknina 1090.8 mg
 - Vitamín A 1090.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme-li obyčejné fazole, musíme je nejméně 8 hodin předem namočit. Máme-li však fazole předvařené, tak je nenamáčíme a zkracuje se i doba vaření.
 - 
                                2
Fazole zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme bobkový list, trochu osolíme a vaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme na kostičky nakrájený bůček, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 30 minut. K masu do vývaru nalijeme fazole i s vodou, ve které se vařily, povaříme spolu s masem, dokud nemá polévka požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Polévku podáváme horkou a porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.