Krevety na smetaně s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 99.4 mg
  • Draslík 120.2 mg
  • Vláknina 3392.5 mg
  • Vitamín A 3392.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, vložíme krevety a vaříme 10 minut. Přidáme posekaný kopr, ochutíme solí, pepřem a odstavíme.

  • 2

    Podáváme jako předkrm s topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu