Krevety s rýží na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Rýže dušená
  • 200 g Cibule
  • 40 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 400 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1028 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 218.6 mg
  • Draslík 207.3 mg
  • Vláknina 5014.5 mg
  • Vitamín A 5014.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přisypeme vyloupané krevety bez hlav, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dušenou rýži a prohřejeme. Přendáme do malého pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.

  • 2

    Pokrm upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu