Pórek v bešamelovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 83.2 mg
  • Draslík 735.6 mg
  • Vláknina 12736.6 mg
  • Vitamín A 12736.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme pórky a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme. Poté vyjmeme a dáme okapat.

  • 2

    Připravíme bešamelovou omáčku - rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko.

  • 3

    Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

  • 4

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Zapékací misku vymažeme a rozložíme pórek, poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem.

  • 5

    Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

Komentáře k receptu