Dušený pórek se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 8 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 305.6 mg
  • Draslík 1342.4 mg
  • Vláknina 25423.2 mg
  • Vitamín A 25423.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme a uvaříme v osolené vodě. Podélně jej překrojíme a nakrájíme příčně asi 5cm dlouhé řezy.

  • 2

    Nakrájený pórek vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Na pórek vyklepneme čtyři vejce a posypeme je nastrouhaným sýrem. Pokropíme smetanou a rozehřátým máslem.

  • 3

    Pečeme v troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu