Vepřové maso nasladko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso libové
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 270 g Omáčka sladkokyselá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nektarinka
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Směs pěti vůní
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 107.2 mg
  • Draslík 383.3 mg
  • Vláknina 5934 mg
  • Vitamín A 5934 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3796.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme sójovou omáčku, směs pěti koření a arašídový olej. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s marinádou a necháme 20-30 min odpočinout.

  • 2

    V pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso zprudka cca 2 min orestujeme. Vyjmeme a uchováme teplé. Na středním ohni osmahneme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou papriku a restujeme 1-2 min. Poté přidáme maso, sladkokyselou omáčku a prohřejeme. Na závěr vmícháme na kousky nakrájenou nektarinku a podáváme s dušenou rýží a restovanou zeleninou.

Komentáře k receptu