Karbanátky z pohanky
Suroviny
- 300 g Pohanka
 - 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 500 ml Voda pitná
 - 22.22 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 4 polévková lžíce Mouka pohanková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 148.9 mg
 - Draslík 110.3 mg
 - Vláknina 1930 mg
 - Vitamín A 1930 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci ve vodě povaříme bobkový list, vyjmeme, vsypeme pohanku a scedíme.
 - 
                                2
Do pohanky vmícháme nastrouhaný sýr, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v pohankové mouce, zbylém rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.