Gorgonzolová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sýr Gorgonzola
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 42.8 mg
  • Vláknina 602.3 mg
  • Vitamín A 602.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přivedeme v hrnci k varu zeleninový vývar a smetanu. Povaříme, dokud se neodpaří asi třetina tekutiny.

  • 2

    Poté přidáme rozdrobenou gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Dochutíme pepřem a koňakem.

  • 3

    Omáčka je vhodná ke špagetám, těstovinám tortellini či bramborovým nokům.

Komentáře k receptu