Zapečený květák se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1600 g Květák
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1310 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1265.5 mg
  • Vláknina 16825 mg
  • Vitamín A 16825 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 209.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák dobře omyjeme a necháme na 5 minut namočený ve vodě s octem. Slijeme, květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a dáme do slané vody vařit na 30 minut. Mezitím si připravíme čtyři zpékací sáčky a do každého nasypeme trochu nastrouhaného sýra. Uvařený květák slijeme a necháme okapat, vložíme do mísy, kde promícháme se solí, petrželkou a rozpuštěným máslem. Rozdělíme do jednotlivých zapékacích sáčků a posypeme druhou vrstvou strouhaného sýra. Sáčky zavážeme a na plechu zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu