Bramboráková pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 94.7 mg
  • Draslík 806.8 mg
  • Vláknina 9784.9 mg
  • Vitamín A 9784.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si bramborákové těsto, můžeme do něj přidat nějakou uzeninu. Vodu z těsta hodně slijeme.

  • 2

    Těsto vložíme na vymaštěný plech nebo na pečící papír a pečeme v troubě, dokud bramborák nezezlátne. Poté naskládáme navrch na kolečka nakrájená rajčata a papriky, posypeme kukuřicí nebo olivami a dáme zapéct.

  • 3

    Těsně před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dáme dopéct.

Komentáře k receptu