Salát s ančovičkovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 6 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 271.6 mg
  • Vláknina 1589.8 mg
  • Vitamín A 1589.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme dohladka filety z ančovičky, hořčici, citrónovou šťávu a olej.

  • 2

    Směs by měla být hustá asi jako majonéza, přidáme nasekanou petrželku a opepříme.

  • 3

    Podáváme s různými druhy hlávkových salátů.

Komentáře k receptu