Calvadosová smažená jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr moučkový
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 291.7 ml Olej stolní
  • 100 ml Calvados
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1147 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 233.6 mg
  • Draslík 218.9 mg
  • Vláknina 9637.5 mg
  • Vitamín A 9637.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky.

  • 2

    Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny.

  • 3

    Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli.

  • 4

    Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků.

  • 5

    Plátky jablek postupně namáčíme v těstě.

  • 6

    Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.

Komentáře k receptu