Rybízový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 250 g Cukr krupice
  • 1000 g Rybíz červený
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 696.9 mg
  • Vláknina 22980 mg
  • Vitamín A 22980 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz očistíme a omyjeme, necháme okapat. Cukr smícháme s 80 ml vody a svaříme v hustý sirup.

  • 2

    Rybíz přesypeme do zapékací formy, zalijeme horkým sirupem.

  • 3

    Listové těsto rozválíme do plátu o maličko většího, než je vršek zapékací formy, formu jím překryjeme. Okraje seřízneme dle formy, navlhčíme a dobře přilepíme. Ve středu těsta vykrojíme kolečko na odvod páry. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Pečeme při 230 °C 25 minut.

Komentáře k receptu