Rybízový koláč s agarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Džem rybízový
  • 130 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 20 g Agar
  • 500 g Rybíz červený
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 107.8 mg
  • Draslík 621.1 mg
  • Vláknina 17972 mg
  • Vitamín A 17972 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.4 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce, vanilku, strouhanou citronovou kůru, třeme cca 30 minut, poté přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem, důkladně promícháme.

  • 2

    Těsto upravíme do suché dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Mezitím připravíme mandlový rámeček - jemně nastrouhané mandle smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Položíme na vál, přidáme prosátý cukr a vypracujeme těsto. Vytvoříme rámeček, ten upravíme kolem upečeného těsta a necháme ho vychladnout. Koláč uprostřed potřeme zavařeninou, posypeme rybízem a oloupaným, nakrájeným pomerančem. Zalijeme agarem, necháme ztuhnout na chladném místě a podáváme.

  • 4

    Agar připravíme tak, že na 20 g opláchnutého agaru nalijeme 0,25 l studené vody a namáčíme přes noc. Poté přidáme 150 g cukru, šťávu z citronu, na mírném ohni rozvaříme, procedíme, vlažným agarem koláč přelijeme.

Komentáře k receptu