Sněhový koláč s třešněmi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 15 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 380.3 mg
- Draslík 391 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3145.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry. 
- 
                                2Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky. 
- 
                                3Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté. 
- 
                                4Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem. 
- 
                                5Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut. 
- 
                                6Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru. 
- 
                                7Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě. 
- 
                                8Ozdobíme zbytkem třešní. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        