Holoubata v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 156.8 mg
 - Draslík 1235.6 mg
 - Vláknina 8414.5 mg
 - Vitamín A 8414.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 223 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubata omyjeme, vykucháme, srdce a játra dáme stranou. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s olejem. Pečeme při 230 °C 8 minut.
 - 
                                2
Cibuli a šunku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na 1/2 rozpáleného másla. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme, poté podlijeme vínem a 1/3 vývaru. Z holoubat odkrojíme prsa, ostatní maso obereme, smícháme s játry a srdíčky, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě, masovou směs zabalíme do listů a svážeme nití. Vložíme do hrnce, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme zbývající máslo a vaříme přiklopené 30 minut.
 - 
                                3
Plněné listy servírujeme s kousky pokrájených prsíček, přelité vyvařenou šťávou z listů a masa.