Holoubata na hříbkách
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 50 g Chléb konzumní
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 6 g Petržel - nať
 - 5 g Šalvěj čerstvá
 - 250 g Hříbky čerstvé
 - 75 g Prejt
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Olej olivový
 - 150 ml Víno bílé
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Holoubata
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 419 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 217.7 mg
 - Draslík 761.3 mg
 - Vláknina 2983 mg
 - Vitamín A 2983 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubata omyjeme, vykucháme. Odřízneme volata, uschováme játra a srdce.
 - 
                                2
Polovinu cibule osmahneme na 30 g másla a 12 ml oleje.
 - 
                                3
Přidáme vnitřnosti a volata, podlijeme vínem a dusíme 10 minut.
 - 
                                4
Osmažené maso pokrájíme, smícháme s chlebovou střídkou namočenou v mléce, nastrouhaným sýrem, vejcem, prejtem a sekanou petrželí.
 - 
                                5
Osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Nádivkou naplníme holoubata a sešijeme nití, aby nádivka nevytekla.
 - 
                                7
Rozpálíme zbytek másla a oleje, osmahneme na něm zbylou cibuli a přidáme plněná holoubata.
 - 
                                8
Podlijeme vývarem, který necháme postupně odpařit. Přisypeme pokrájené houby a šalvěj, osolíme a opepříme a přiklopené dusíme 30 minut.
 - 
                                9
Servírujeme horké.