Vepřová pečeně se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1250 g Vepřová kýta
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 100 g Paprika zelená
  • 600 g Paprika červená
  • 6 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 209.4 mg
  • Draslík 1487.2 mg
  • Vláknina 8743.3 mg
  • Vitamín A 8743.3 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 216.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a rozetřeme, smícháme se solí, pokrájenou cibulí, pepřem, paprikou, hořčicí, majoránkou, tymiánem, saturejkou a cayenským pepřem. Vzniklou směsí natřeme maso a necháme odležet 70 minut. Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.

  • 2

    Řapíkatý celer pokrájíme na kousky o velikosti cca 6 cm. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme celer a navrch položíme maso. Posypeme kousky papriky.

  • 3

    Přiklopené pečeme při 220 °C 90 minut.

  • 4

    Vypečenou šťávu z masa zahustíme škrobem a servírujeme k masu a zelenině.

Komentáře k receptu