Vepřová pečeně se zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 61 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 720.8 mg
- Vláknina 4975.8 mg
- Vitamín A 4975.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu. 
- 
                                2Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka. 
- 
                                3Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem. 
- 
                                4Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu. 
- 
                                5Zelenou omáčku podáváme zvlášť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        