Rohlíkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 30 g Hrozinky
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 391.2 mg
  • Draslík 159 mg
  • Vláknina 5450.7 mg
  • Vitamín A 5450.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme je 1/8 l mléka.

  • 2

    Máslo utřeme s cukrem a přidáme vanilkový cukr, žloutky a sníh z bílků. Nakonec přidáme rohlíky a rozinky.

  • 3

    Formu vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí. Pečeme asi 45 minut.

  • 4

    Hotový nákyp vyklopíme na mísu, nakrájíme na porce, pocukrujeme a ozdobíme meruňkovou zavařeninou.

Komentáře k receptu