Nákyp z páleného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 80 g Cukr moučkový
  • 5 ks Jablka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 322.7 mg
  • Draslík 293.1 mg
  • Vláknina 8619.4 mg
  • Vitamín A 8619.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 178.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu smícháme mouku s mlékem a zahříváme, až se těsto přestane chytat dna. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, přimícháme máslo, cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Formu vymažeme a vysypeme, rozložíme do ní oloupaná a udušená jablka, přelijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme cukrem a ihned teplý podáváme.

Komentáře k receptu