Hrášek s cibulí a locikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 150 g Locika salátová
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 208 mg
  • Vláknina 5763.7 mg
  • Vitamín A 5763.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lociky omyjeme pod tekoucí vodou, cibule oloupeme. Lociky a cibuli nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, přisypeme hrášek, zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku cukru, snítku petrželky, máslo a špetku mletého muškátu. Vaříme přibližně 20 minut, kdy se voda úplně odpaří a zůstane v hrnci jen dušená zelenina s máslem.

  • 2

    Podávávme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu