Raci po bordeauxsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 400 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Rak říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 297 mg
  • Draslík 937 mg
  • Vláknina 3244.8 mg
  • Vitamín A 3244.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky. Opečeme společně s osolenými a opepřenými raky. Jakmile raci zčervenají, podlijeme vínem. Povaříme 10 minut.

  • 2

    Raky vyjmeme, omáčku povaříme s máslem a ihned servírujeme společně s raky.

Komentáře k receptu