Račí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Karotka
  • 200 g Rýže dušená
  • 100 g Rak říční
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 50 ml Martell cognac
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 154.5 mg
  • Vláknina 2235.3 mg
  • Vitamín A 2235.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře k receptu