Smetanové vanilkové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 500 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 šálek Máslo čerstvé
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 2.25 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 63 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 19.8 mg
  • Vláknina 666 mg
  • Vitamín A 666 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na začátek prosejeme mouku a máslo necháme změknout. Vezmeme si velkou mísu a smícháme v ní postupně všechny suroviny a umixujeme je dohladka. Z těsta vytvoříme váleček tak vysoký, jak si představujeme sušenky. Zabalíme ho do alobalu a vložíme na 8 hodin, nejlépe však na noc, do lednice. Po vyjmutí váleček rozbalíme a nakrájíme na placky.

  • 2

    Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme je asi 10 minut dozlatova až hněda.

Komentáře k receptu