Flambovaný ananas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 334 mg
 - Vláknina 296.5 mg
 - Vitamín A 296.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ananas oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a střed vykrojíme.
 - 
                                2
Plátky ananasu s limetkovou šťávou a brandy zahřejeme v pánvi. Přiložíme zapálenou sirku a když alkohol vzplane, necháme plamínky vyhořet.
 - 
                                3
Poté na ananas položíme kousky mírně osoleného másla a plátky posypeme cukrem. Zahříváme a potřásáme pánví, až se máslo s cukrem rozpustí a šťáva zhoustne.
 - 
                                4
Dezert podáváme s ušlehanou smetanou a poprášený skořicí.