Smažená jablka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Rum
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.75 kg Jablka
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 219.2 mg
  • Vláknina 8339.8 mg
  • Vitamín A 8339.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme asi na 1cm silné plátky. Marinujeme je v citronové šťávě, cukru, rumu a skořici 10 minut.

  • 2

    Připravená jablka namočíme do mléčného těsta a smažíme je v horkém tuku po obou stranách. Dáme okapat a pocukrujeme.

Komentáře k receptu