Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Víno bílé
  • 58.34 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 8684.3 mg
  • Vitamín A 8684.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a vykrojíme jadřince z jablek a jablka nakrájíme na centimetr silné plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme pokapat i rumem. Necháme přikryté 30 minut a stát.

  • 2

    Na pálenou hmotu svaříme víno, sůl a máslo. Do vroucího vysypeme moukou a mícháme stále na ohni a odpalujeme, až se hmota odděluje od stěn a vytvoří se kulatý knedlík.

  • 3

    Sejmeme hmotu z ohně, necháme prochladnout a zamícháme postupně žloutky.

  • 4

    Připravenou hmotou jablka obalujeme, nebo husté těsto rozválíme na vále, nakrájíme čtverečky a hmotou kolečka jablek obalujeme.

  • 5

    Tvary vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách, nebo dáváme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

  • 6

    Po usmažení či upečení obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.

Komentáře k receptu