Nákyp z mléčné rýže s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Broskve
  • 50 g Kokos strouhaný
  • 200 g Máslo pomazánkové
  • 200 g Rýže mléčná natural
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 balení Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 133.9 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme si v hrnci mléko a za stálého míchání do něj vmícháme rýži. Mícháme asi 1 minutu a poté necháme přibližně 10 minut bobtnat.

  • 2

    Broskve necháme nejprve okapat v sítu a pak je nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Metlou vymícháme pomazánkové máslo, vejce, kokos, vanilkový cukr na jemnou kaši, pak přidáme rýži a broskve.

  • 4

    Směs vložíme do nákypové formy a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme asi 45 minut.

  • 5

    Před podáváním necháme trochu vychladnout.

Komentáře k receptu