Rýžová kaše s citronem a pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pistácie
  • 125 g Rýže Arborio
  • 850 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 136.4 mg
  • Vláknina 3557.6 mg
  • Vitamín A 3557.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve 2 lžících mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vytvoříme hladkou hmotu. Hrnec vypláchneme studenou vodou a neutíráme. Nalijeme do něj zbývající mléko, mléko s kukuřičným škrobem a za občasného zamíchání přivedeme téměř k varu. Mléko však nesmí vřít.

  • 2

    Vmícháme rýži a zvolna vaříme dalších 20 minut, dokud se nám téměř všechna tekutina nevstřebá. Rýže by měla být křehká.

  • 3

    Přendáme rýži do mísy, přimícháme cukr, citronovou kůru a podle chuti citronovou šťávu. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Poté necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Připravený pokrm vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, čím je rýže chladnější, tím lépe s čerstvým ovocem chutná.

  • 5

    Rýži doplníme miskou ovoce, nasekanými pistáciemi a mátou.

Komentáře k receptu