Polenta z kukuřičné krupice

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Kukuřičná krupice T 600
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 160 g Sýr Gruyére
  • 2000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1046 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 16.4 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí osolené vody nasypeme opatrně kukuřičnou krupici, dobře rozmícháme a na velmi mírném ohni vaříme za občasného promíchání 20 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Z polenty vytvarujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém másle dozlatova. Rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu