Kuřecí kapsy s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 200 g Jogurt bílý
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 6 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Salát ledový
  • 50 g Okurka salátová
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Hořčice
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Tortilla
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 1004.9 mg
  • Vláknina 33070 mg
  • Vitamín A 33070 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 2

    V misce si připravíme zeleninovou směs z nadrobno natrhaným listů ledového salátu, najemno nakrájené okurky, celerového řapíku a rozpůlených kuliček hroznového vína.

  • 3

    V další misce smícháme jogurt a hořčiči s prolisovaným česnekem, přidáme orestované kuřecí maso a promícháme.

  • 4

    Tortilly nahřejeme v mikrovlnné nebo normální troubě, přeložíme je do trojúhelníku, čímž vznikne kapsa. Do vytvořené kapsy dáme nejprve vrstvu zeleninové směsi a navrch masovou směs. Ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu