Kuřecí plátek s marsalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Česnekové máslo
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Víno Marsala
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 121.1 mg
  • Draslík 577 mg
  • Vláknina 820 mg
  • Vitamín A 820 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa obalíme v mouce a zbytek sklepneme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran osmažíme.

  • 2

    Přidáme marsalu, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme

  • 3

    5 minut, dokud se kuřecí maso neuvaří. Kuře vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

  • 4

    Přilijeme vývar, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Potom přimícháme česnekové máslo a okořeníme černým pepřem. Kuřecí prsa zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu