Játrové knedlíčky od babičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 175.3 mg
  • Vláknina 465.8 mg
  • Vitamín A 465.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná drůbeží (nejlépe kuřecí) játra rozmixujeme spolu s oloupanými stroužky česneku. Osolíme, přidáme žloutek a okořeníme majoránkou. Směs dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Strouhanky použijeme takové množství, aby směs byla kompaktní.

  • 2

    Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které ihned zaváříme do vývaru.

Komentáře k receptu