Játrové knedlíčky z vepřových jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Játra vepřová
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 186.1 mg
  • Draslík 166.1 mg
  • Vláknina 794.2 mg
  • Vitamín A 794.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra pomeleme spolu s oloupaným česnekem a cibuli do misky. Přidáme vejce, majoránku, na kousky nakrájené máslo, nasekanou petrželovou nať. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a vše promixujeme. Zahustíme podle potřeby strouhankou a promícháme.

  • 2

    V hrnci přivedeme vodu k varu. Lžící vhazujeme do vody knedlíčky, které povaříme do měkka. Až vyplavou nahoru, jsou uvařené.

  • 3

    Knedlíčky scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou.

Komentáře k receptu